6-jarigen feest

Vrijzinnig Lentefeest!

Met het Vrijzinnig Lentefeest zetten de 6-jarigen op een feestelijke manier de eerste symbolische stappen in de wereld waar het ernstig wordt. De kleutertijd is voorbij en daar zijn de eerste leerjaren en ook de eerste levensvragen. De overstap naar de grote school is ingezet. De 6-jarigen hebben niet alleen leren rekenen, lezen en schrijven. Ze hebben ook al een tijdje Moraal gevolgd en daar geleerd dat er nog andere dingen zijn die ze moeten kennen, zoals: “waarom je ook eens iets voor iemand anders moet doen, waarom je niet zomaar moet geloven of doen wat anderen je zeggen…” Hun zelfontdekking en kritische geest werden tijden de lessen geprikkeld. Een evolutie die een feest verdient.

Beide feesten worden georganiseerd door OVM Brugge. De inleiding en voorbereidingen hebben plaats tijdens de lessen NCZ onder begeleiding van de leerkrachten NCZ. Alle repetities hebben plaats op vooraf bepaalde data en eveneens onder begeleiding van de respectievelijke leerkrachten en de regisseur, Berten Dominique.
Het Vrijzinnig Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd is bij gevolg enkel toegankelijk voor kinderen die op school de lessen Niet Confessionele Zedenleer volgen.
Kinderen die geen N-C Zedenleer volgen op school of die een individueel feest wensen, kunnen steeds terecht in het Huis van de Mens