12-jarigen feest

Feest Vrijzinnige Jeugd!

De 12-jarigen zijn op een belangrijk moment gekomen in hun leven. Ze zijn geen kinderen meer en ook nog geen volwassenen. Het Feest Vrijzinnige Jeugd symboliseert het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar de volwassenheid. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is voor de 12-jarigen de bekroning van het volgen van 6 jaar Niet Confessionele Zedenleer en vooral ook een moment waarbij wordt stilgestaan bij de grote vragen: “wie ben ik, welk soort mens wil ik worden?” Het Feest Vrijzinnige Jeugd geeft aan de 12-jarigen de mogelijkheid om op een feestelijke en waardevolle manier hun overgang van kind naar jongvolwassene in groep te vieren.
Door samen het Feest Eerste Klassertjes en het Feest Vrijzinnige Jeugd te vieren, laten kinderen, jongeren en volwassenen aan elkaar zien dat ze niet alleen staan met hun humanistisch-vrijzinnige overtuiging.

Beide feesten worden georganiseerd door OVM Brugge. De inleiding en voorbereidingen hebben plaats tijdens de lessen NCZ onder begeleiding van de leerkrachten NCZ. Alle repetities hebben plaats op vooraf bepaalde data en eveneens onder begeleiding van de respectievelijke leerkrachten en de regisseur, Berten Dominique.
Het Feest Eerste Klassertjes en het Feest Vrijzinnige Jeugd is bij gevolg enkel toegankelijk voor kinderen die op school de lessen Niet Confessionele Zedenleer volgen.
Kinderen die geen N-C Zedenleer volgen op school of die een individueel feest wensen, kunnen steeds terecht in het Huis van de Mens